сряда, 2 май 2012 г.

Малахит / Malachite

Като талисман, Малахитът засилва духовните сили на собственика си, носи мъдрост. Затова и в стари времена е покровителствал учените.


Все пак по-често Малахитът се е ползвал за мощен амулет.
Силен защитник на деца. 
Той ги пази от кошмари, зли очи и други отрицателни влияния. Парче Малахит, закачено на детското креватче, гарантира на детето спокоен сън, без тревожни сънища.

Малахитът е превъзходен камък за творчество
Чуден за актьори и всички онези, които искат да привлекат внимание към себе си.
На изток, са носили плочки, направени от Малахит, с изгравирано слънце на тях – вярвало се, че носят здраве и добър късмет, защитават от магьосници и зли духове.
Бил е носен за долавяне на надвиснала опасност. 
 
Малахитът е камък, който прави притежателят си привлекателен и очарователен. Той е магически камък за любов и хармония, с много силна енергия. Смята се, че Малахитът може да изпълни желанията на собственика си, да го направи невидим и дори да научи на езика на животните.

Насърчава истинската любов. Носи вярност в любовта, приятелство и партньорство.
Малахитът ни освобождава от задръжки и развива емпатията ни към другите.
Проявява благоденствието в животът ни и отваря сърцето ни за другите.
Помага да се намали чувството за вина и чисти миналото.
Пречиства и активира чакрите и настройва към духовно ръководство.
Milano Museo storia naturale -
Malachite -Foto Giovanni Dall'Orto
Отваря сърцето към безусловна любов. 

Наричат го `Камък на трансформацията`.
Помага да се справим със спънки, предизвикателства, заплахи и променящи се ситуации. Помага ни интуитивно да схванем верните отговори, да открием и създадем пътя към желанията си.
Чудесен е за увеличаване на умението да се концентрираш.
Насърчава поемането на риск и приемането на промените, разкъсва нежеланите връзки и остарели модели, учи ни да поемаме отговорност за действия, мисли и чувства.   
Позволява да поемаме и обработваме информация.

Малахитът абсорбира негативната енергия и носи физическа и емоционална хармония. Помага за освобождаване от негативни емоционални преживявания.
Този камък помага да се изчистят подтиснатите емоции и балансира лявата и дясна част на мозъка. Може да помогне да проникнете в същината на специфични състояния като взаимоотношения, възмущение и безпокойство, така че да можете да се освободите от тях.
Абсорбира негативната енергия от ауричното поле като така я пречиства и изцерява.
Освобождава негативни преживявания и стари травми.
Допринася за вътрешен мир, спокойствие, издържливост и духовно развитие.
Стимулира съня (мечтите). 

Хубаво е да се ползва внимателно, тъй като може да увеличи негативните качества, също както и добрите. Все пак Малахитът усилва позитивното, така че е полезен, когато настроението ви определено е в подем. 

Полагайте Малахит върху третото си око, за да улесните духовната си проницателност.
Стимулира инстинктивните и интуитивни разсъждения и доводи.
На веждата или на челото стимулира физическото и психическо зрение, съсредоточаването.

Пречиства аурата, бързо абсорбира нежелани енергии, включително компютърни, телевизионни и други излъчвания.
Силен защитник, Малахитът поглъща замърсяванията, пречиства и предпазва от радиоактивност.

Хора, живеещи близо до ядрени централи би трябвало да държат парчета Малахит в домовете си, тъй като той може да отстранява плутоний.

Внимание: Малахитът в естествена форма има прахови частички, които са силно токсични и полъщането им трябва да се избягва.Забележка: Малахитът лесно поглъща негативната енерия, но я задържа в себе си, докато се пречисти, така че е важно често да пречиствате малахитите си.
Чистете го много често – дори ежедневно.
Чистене на камъни става като минат през петте елемента – въздух, земя, огън и вода, направено с дух – намерение.
При почистването му избягвайте киселини, амонячни съединения и солена вода.

Възвръща жизнените сили, помага на лечебния процес.
Малахитът регенерира клетките. Създава усещане на мир и покой.

Малахитът събужда лечителските способности. 
Мощен лечител, заедно с азурит или хризокола за лечение на – освобождаване и изтегляне на болка, възпаление, депресия, яд; лекува блокажи.

Малахитът е един от най-важните лечителски камъни. Той помага да разпознаем, измъкнем и освободим негативната енергия, включително стари емоционални модели, минали травми и подтиснати чувства.Способността му да изважда навън негативната енергия, може да помогне в откриването на енергийни блокажи и модели, които причиняват физически страдания.

Малахитът подсилва хармонията и подобрява връзките в цялото физическо тяло. Облекчаващата му енергия се движи нагоре и надолу в тялото на ритмични вълни, предупреждавайки го за собствените му дисонанси и лекувайки дълбоко вкоренените някога зони на страдание.

Облекчава умствените разстройства и се бори срещу дислексията.
Малахитът балансира промените в настроенията и лекува схващания.
Улеснява раждането, облекчава нарушения в месечния цикъл, както и менопаузата.
Усилва имунната и нервната система.
Намалява кръвното налягане, лекува астма, артрит, епилепсия, фрактури, подути стави, замайване, морска болест, тумори, зрителния нерв, панкреас, далак...
Стимулира черният дроб да освобождава токсини.
Подобрява сънят. 

Малахитът трябва изключително внимателно да се използва за физическо лечение. Наричат го `огледало на душата`. Той е променлив камък – достига вътрешните дълбини и усещания на човек и ги отразява, позитивни или негативни. За лекуване е изключително важно внимателно да прецените кой извършва лечението с него. 

Дори за украшение – бъдете внимателни, той винаги отразява онова, което чувствате, ако сте в лошо настроение – не го носете.

Малахитът е един от най-древните камъни използвани в бижутерията и украшенията. Мини за Малахит са развити в Египет още 4000 години пр.н.е.
Използван е за приготвянето на козметични и очни мехлеми и мазила. В Древен Египет, Малахитът е бил посветен на богинята Хатор – богиня на началото и продължаването на живота. Затова се смята за защитник на децата и детството.

Малахитът е с високо съдържание на мед. Заедно с Азуритът практически са еднакъв по химичен състав Меден Карбонат. Единствената разлика е подреждането на елементите в молекулата им. 
Малахит с Азурит – естествена комбинация от два благотворни камъка.
Синьо-зелен камък, който е полезен за всеки. Малахитът има способността да изважда позитивна или негативна енергия, а Азуритът е облекчаващ и успокояващ за духа. Заедно, имат способността да неутрализират енергията и да създават усещане за спокойствие.
Подобряват съня и можете по-добре да тълкувате сънищата си. 


Ако ще купувате Малахит, поледнете тази страница:
http://www.shopgemstones.com/malachite.html


инфо:

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар